Zwangerschapsbegeleiding

Tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam van de vrouw in een relatief korte tijd grote veranderingen. De aanpassingen betreffende houding en beweging gebeuren grotendeels onbewust, maar deze zijn niet altijd goed voor het lichaam. De oefentherapeut Cesar leert u op natuurlijke wijze gezonde houdings- en bewegingsgewoonten aan. 

Individuele zwangerschapsbegeleiding

Omdat de begeleiding individueel is, is er alle tijd voor persoonlijke aandacht.

In sommige gevallen ontstaan tijdens de zwangerschap klachten, zoals rugklachten, bekkenklachten, nek- en schouderklachten en hoofdpijn, maar ook ademhalingsklachten, incontinentie en verzakkingen van het bekkenbodemgebied. De oefentherapeut Cesar kan helpen deze klachten te voorkomen of positief te beïnvloeden. 

De individuele zwangerschapsbegeleiding zal zich richten op:

  • het bewust worden van de eigen houding tijdens de zwangerschap
  • het geven van informatie, advies en begeleiding omtrent zwangerschap, bevalling en kraamtijd
  • het aanleren van ademhalingstechnieken die tijdens de bevalling gebruikt kunnen worden
  • het bespreken en oefenen van verschillende baringshoudingen
  • het opbouwen van de spierkracht en conditie na de bevalling

 

Zwangeren groepslessen

Een beweegprogramma voor zwangeren waarin gezond bewegen tijdens de zwangerschap centraal staat. Je krijgt oefeningen en praktische tips die je direct kunt toepassen in dagelijkse bezigheden. Ook word je voorbereid op de bevalling middels adem –en ontspanningsoefeningen.

Het programma is geschikt voor vrouwen met en zonder bekken-en/of rugklachten. Indien nodig kan er vooraf een individuele afspraak gemaakt worden. 

De cursus start elke 8 weken. Er zullen 7 prenatale lessen zijn en 1 les postnataal.

Docent: Kim Steeghs, oefentherapeut Cesar, gespecialiseerd in zwangerschapsbegeleiding en in behandeling van bekken- en rugklachten rond de zwangerschap.

Kosten: 120 euro 

Locatie en tijd: 

Reinaldstraat 42 in Valkenburg: donderdag van 18.30 tot 19.30 uur. Schoolstraat 8 in Hulsberg: maandag van 9.15 tot 10.15 uur.