Laatste nieuws

 

Beste mensen, 

 

De praktijk is verhuisd naar Oosterweg 15 in Valkenburg.

Bel gerust voor een afspraak in de praktijk. Indien nodig,
in verband met RIVM-regels, kan er een videobelafspraak
gemaakt worden.  

 

Kim Steeghs

Praktijk voor oefentherapie Cesar en slaapoefentherapie

043-6011881

06-42889409

info@oefentherapievalkenburg.nl 

Ouderen

Ouder worden gaat vaak gepaard het verminderen van souplesse, kracht en evenwicht. Het bewegen gaat vaak minder gemakkelijk dan voorheen. Er kunnen problemen ontstaan in de dagelijkse activiteiten, zoals lopen, traplopen, opstaan uit een stoel en boodschappen doen. Dit kan invloed hebben op de zelfredzaamheid en het sociale leven.

 

Door deze problemen, al dan niet veroorzaakt door een onderliggende ziekte of aandoening, kan een krampachtige manier van bewegen ontstaan en gaat men minder bewegen. Wanneer u minder gaat bewegen kunnen klachten toenemen.

Als oefentherapeut helpen wij u bij het in beweging komen of blijven, op een gezonde manier! Want ook al is bewegen erg belangrijk, het is van groot belang dat u zich houdt aan uw eigen grenzen.

In onze behandeling staat het functioneel oefenen centraal. Dat betekent dat de oefeningen gericht zijn op het dagelijkse functioneren. Er is aandacht voor: mobiliteit, spierkracht, evenwichtsgevoel, ontspanning, valpreventie, gebruik van (loop)hulpmiddelen.

Indien u zelf niet naar de praktijk kunt komen, geven wij ook behandeling aan huis.