Aandachtsgebieden

Bekken(bodem)klachten

Bekkenklachten rond de zwangerschap: 

Tijdens de zwangerschap treedt er onder invloed van hormonen een natuurlijke verweking van de gewrichtsbanden op. Dit kan in sommige gevallen klachten tot gevolg hebben, zoals pijn in het gebied van de lage rug, het stuitje, de liezen, het schaambeen en/of aan de zijkant van de bovenbenen. 

Lees meer: Bekken(bodem)klachten

Ontspanning en ademhaling

Ademen doen we eigenlijk vanzelf, maar kan soms ook moeilijk gaan. Dit kan verschillende oorzaken hebben. De oefentherapeut Cesar maakt u bewust van wat er fout gaat en leert u weer goed ademen.

Lees meer: Ontspanning en ademhaling

Zwangerschapsbegeleiding

Tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam van de vrouw in een relatief korte tijd grote veranderingen. De aanpassingen betreffende houding en beweging gebeuren grotendeels onbewust, maar deze zijn niet altijd goed voor het lichaam. De oefentherapeut Cesar leert u op natuurlijke wijze gezonde houdings- en bewegingsgewoonten aan. 

Lees meer: Zwangerschapsbegeleiding

Kinderen

Sensomotoriek:

Kinderen zitten op school, leren daar o.a. lezen, schrijven, rekenen. Ze spelen buiten, huppelen en springen van een stoep af. Het zijn dagelijkse basishoudingen en -bewegingen die horen bij het bewegen van kinderen. De basis hiervoor is sensomotorische ontwikkeling.

Lees meer: Kinderen

Ouderen

Ouder worden gaat vaak gepaard het verminderen van souplesse, kracht en evenwicht. Het bewegen gaat vaak minder gemakkelijk dan voorheen. Er kunnen problemen ontstaan in de dagelijkse activiteiten, zoals lopen, traplopen, opstaan uit een stoel en boodschappen doen. Dit kan invloed hebben op de zelfredzaamheid en het sociale leven.

Lees meer: Ouderen

Groepslessen

Onze praktijk biedt de mogelijkheid tot deelname aan groepslessen bewegingsleer Cesar. Deze groepen bestaan uit maximaal 4 personen. Elke les is er aandacht voor spierkracht, spierlengte, coördinatie, conditie, ontspanning en natuurlijk houding en beweging.

Lees meer: Groepslessen

Slaapoefentherapie

Kunt u maar moeilijk in slaap komen? Bent u ’s nachts vaak wakker, en valt u dan moeilijk weer in slaap? Uren voor de wekker alweer wakker? Staat u vaak vermoeid op of heeft u overdag de behoefte om “bij te slapen”?

Lees meer: Slaapoefentherapie