Ouderen

Ouder worden gaat vaak gepaard het verminderen van souplesse, kracht en evenwicht. Het bewegen gaat vaak minder gemakkelijk dan voorheen. Er kunnen problemen ontstaan in de dagelijkse activiteiten, zoals lopen, traplopen, opstaan uit een stoel en boodschappen doen. Dit kan invloed hebben op de zelfredzaamheid en het sociale leven.

 

Door deze problemen, al dan niet veroorzaakt door een onderliggende ziekte of aandoening, kan een krampachtige manier van bewegen ontstaan en gaat men minder bewegen. Wanneer u minder gaat bewegen kunnen klachten toenemen.

Als oefentherapeut helpen wij u bij het in beweging komen of blijven, op een gezonde manier! Want ook al is bewegen erg belangrijk, het is van groot belang dat u zich houdt aan uw eigen grenzen.

In onze behandeling staat het functioneel oefenen centraal. Dat betekent dat de oefeningen gericht zijn op het dagelijkse functioneren. Er is aandacht voor: mobiliteit, spierkracht, evenwichtsgevoel, ontspanning, valpreventie, gebruik van (loop)hulpmiddelen.

Indien u zelf niet naar de praktijk kunt komen, geven wij ook behandeling aan huis.